Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
EU-s segítség az árvíz sújtotta közép-európai országoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. június 14.

Image"A héten napirendre tűzik az EP plenáris ülésén azt a Lambert van Nistelrooij és Deutsch Tamás által kezdeményezett határozat-tervezetet, melynek célja az árvízzel sújtott közép-európai országok megsegítése." - jelentette be Deutsch Tamás vasárnapi sajtótájékoztatóján. A határozat-tervezet a közép-európai árvizek miatt kialakult helyzet megfelelő uniós szintű kezelésére szólítja fel a tagállamok képviselőit, így ennek elfogadása lehet az első lépés az Európai Parlament részéről az árvízkárosult országok megsegítésére - mutatott rá a fideszes EP-képviselő.

Tovább...
 
A Fidesz polgármesterjelöltje: Dr. Cser-Palkovics András Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

ImageRóth Péter, a Fidesz székesfehérvári elnöke sajtótájékoztatóján pártja képviseletében bejelentette, hogy szervezetük egyhangú döntéssel Dr. Cser-Palkovics András jogászt, országgyűlési és városi önkormányzati képviselőt jelöli Székesfehérvár polgármesterévé. A jelölésről a Fidesz Önkormányzati Választást Előkészítő Bizottsága hozza meg a végső döntést. Cser-Palkovics András elmondta, hogy a parlamenti választásokon megnyilvánuló nemzeti egységbe szeretné kovácsolni Székesfehérvár polgárait is, hogy a ki nem használt lehetőségek városa egy új, határozott vezetéssel, átláthatóbb, olcsóbb és ellenőrizhető önkormányzati testülettel visszanyerje méltó helyét a magyar városok rangsorában.

Tovább...
 
Szúnyogírtás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat közigazgatási területén légi szúnyogirtási munkákat végeznek 2010. június 15-én és 16-án, a koraesti órákban. A felhasználásra kerülő szúnyogirtó szer: Mosquitox 1 ULV 0,5 l/ha, amely - Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzőjének tájékoztatása szerint - a méhekre veszélyes, ezért a méhészek figyelmét fokozottan felhívják a szükséges intézkedések megtételére! Kedvezőtlen időjárás esetén a légi permetezés pótnapjai: 2010. június 17-18.

 
Gyűjtés a Fejér megyei árvízkárosultak javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

ImageA Fejér Megyei Nyugdíjasok Közhasznú Érdekvédelmi Szervezete pénzbeni, és tárgyi árvízsegély felhívását karolta fel a megyei önkormányzat. A nyugdíjasok szervezete azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy regionális kulturális találkozójuk idején (melynek június 18-án a Megyeháza Díszterme ad otthont) adománygyűjtést folytathassanak az árvizeket leginkább megszenvedett megyei települések javára. Fejér Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Balogh Ibolya az ötletet jónak, mi több követendőnek találta, ezért a 18-i időpontig a gyűjtés kiterjesztését és támogatását indítványozta.

Tovább...
 
"Segítő" pályázaton nyert Székesfehérvár 242.198.913 forintot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata „Segítő pályázati program” címmel projektet hajt végre, amelynek megvalósítására a Közép-Dunántúli Operatív Program „Közoktatási infrastrukturális fejlesztés” pályázati kiírásán 242.198.913 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Tovább...
 
Népszerű a szakdolgozati workshop Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

ImageTovábbra is népszerű a turizmus szakos hallgatóknak meghirdetett szakdolgozati workshop. - A kodolányis hallgatók kutatási tevékenységének ösztönzése érdekében a Turizmus Tanszék 2006 óta minden évben szakdolgozati versenyt szervez a végzős turizmus szakos hallgatók számára. A sorrendben hatodik megmérettetésre, 2010. június 7-én a Kodolányi János Főiskola Budapesti Regionális Oktatási Központjában került sor.

Tovább...
 
Véradás a rendőrségen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 10.

ImageA Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyári vérhiányos időszakot megelőzendő közös véradást szervezett a mai napon Székesfehérváron, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tornatermében. A hagyományteremtő jelleggel megrendezett programba bevonták az összes megkülönböztető jelzést használó szervezetet (bv, katasztrófavédelem, mentők, tűzoltók, vám- és pénzügyőrség), és a programnak a Kék Lámpások Véradó-napja nevet adták.

Tovább...
 
Csökkenő képviselőszám a megyénél is Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. június 10.

Az Országgyűlés elfogadta "A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról" szóló, Fideszes képviselők által benyújtott törvényjavaslatot. Az új törvény a nagymértékű módosítások elkerülésére az 1990. évi LXIV. törvényt váltotta fel, elsődleges célja a választási szabályok egyszerűsítése, a testületek létszámának csökkentése volt. Fejér megye közgyűlésének létszáma az új törvény alapján, az őszi önkormányzati választások után várhatóan a felére csökken. A megyei önkormányzatokat külön érintő (alább felsorolt) rendelkezések mellett a teljes törvényszöveg a parlament.hu oldalán olvasható ...

Tovább...
 
Ballagási és névadó ünnepség a Református Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 10.

ImageNévadó ünnepséget tartanak június 12-én, 10 órai kezdettel a Székesfehérvári Református Egyházközség általános iskolájában. A felmenő rendszerben 2002-ben újraindult intézményben ebben az évben ballagnak először nyolcadikosok. Ezt a nem mindennapi eseményt használta ki az egyházközség presbitériuma, s egyúttal névadó ünnepséget is hirdetett. Az intézmény új neve mostantól a Talentum Református Általános Iskola lesz. A ünnepségre hivatalosak a Református Egyház elöljárói, valamint Székesfehérvár város vezetői is.

Tovább...
 
A gárdonyi rendőrök a turisztikai szezonra készülnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 10.

ImageA gárdonyi vízirendőrök már június elseje óta a Velencei-tavon vannak. A turisztikai szezonra azonban nemcsak a vízi-rendészet, de az egész Gárdonyi Rendőrkapitányság készül. „A nyári idényre mind az anyagi, mind a technikai és mind a személyi feltételek adottak.” – fogalmazott dr. Sági János r. alezredes, gárdonyi rendőrkapitány, aki a Gárdonyi Önkormányzati Hivatal Nagytermében tegnap délután tartott sajtótájékoztatót.

Tovább...
 
A rend helyreállítása a legfontosabb közügy Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / orbanviktor.hu / MTI   
2010. június 10.

Image"Magyarország rendet akar. Az emberek tudják, hogy ez nyújt számukra biztonságot, és ez lehet az alapja a legfontosabb nemzeti ügyek sikerre vitelének." - hangsúlyozta Orbán Viktor a Honvédelmi Minisztérium keddi éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésén az Országházban. Nemcsak a közösség számára nélkülözhetetlen érték a rend, de az egyes ember számára is fontos tervei, céljai megvalósításához. Így a "rend helyreállítása a legfontosabb közügy ma Magyarországon".

Tovább...
 
<< Első < Előző 1661 1662 1663 1664 1665 1666 1667 1668 1669 1670 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18261 - 18271 / 20496